Foto: Arno Schwithal


Het zou toch mooi zijn als de kinderen van onze kinderen de levende realiteit interessanter vinden dan de virtuele.

Mijn werk komt voort uit zelfonderzoek. Bijvoorbeeld:

  • Wie of wat ben ik?
  • Hoe kijk ik?
  • Geef ik bewust betekenis aan dingen die verschijnen of automatisch onbewust?
  • Hoe kan ik patronen veranderen die vaak onbewust bepalen hoe ik kijk?
  • Hoe zorg ik voor verstilling waardoor ik beter kan reflecteren en zien?

De bekende veilige werkelijkheid, die het brein serveert, daag ik uit door steeds weer nieuwe verbindingen te maken op het gebied van kijken. Ook onderzoek ik de betekenissen die ik automatisch geef aan wat ik zie. Een woord of beeld zegt net zo weinig als duizend woorden totdat ik er iets van maak.

Ongeveer 33 jaar geleden (ik ben geboren in 1978) begon ik met fotograferen. Toen was het spelen met licht en dat is het gebleven. Eenvoudiger kan het niet. Juist het regelloze en vrije spel maakt enthousiast. Het kijken en de beleving blijven helder, fris en geïnspireerd.

Ik zoek het grensvlak op tussen de bekende en nog onbekende werkelijkheid en geef mij dan over aan het onbekende. Het is kijken en fotograferen vanuit intuïtie (zintuiglijke waarneming in het moment gecombineerd met cognities en ervaring).

Ik los op in het kijken en fotograferen zoals een sporter kan opgaan in haar spel of een musicus in zijn muziek. Ik beleef dat als essentiële schoonheid, onpersoonlijk van aard.

Vanaf mei 2017 is water het koppelvlak om in te zoomen op een steeds weer onbekende werkelijkheid. Licht in interactie met water blijft inspireren.

Ik bewerk foto’s met de basisinstellingen van de smartphone om de beelden zoveel mogelijk een reflectie te laten zijn van wat ik gezien en beleefd heb.

Workshop ‘Kijken en Smartphone Fotografie’

Maatwerk voor Bedrijven/ Organisaties


Hilde Smit uit Utrecht (twee werken gekocht) zegt:

“ik vind het mooi dat de techniek heel eenvoudig is. Gewoon fotograferen met de smartphone en ook bewerkt met de basisinstellingen van de smartphone. En dan zulke wonderlijke en geheimzinnige beelden maken, de kleuren vind ik ongelooflijk mooi. De beelden brengen mijn fantasie op gang, wat zo gewoon lijkt gaat meer inspireren. Je hebt enorme ogen.”

Contact voor Foto’s/ Workshops/ Maatwerk/ Samenwerking